Instagram’ın erişim engeli kaldırılabilir!

Haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı sayın Abdulkadir Uraloğlu açıkladı! Toplumsal hassasiyetimizin dikkate alındığı doğrultusunda, Instagram geri açılacak.

Instagram tekrardan erişime açılabilir!

BTK Tarafından erişim engeli getirilen Instagram, tekrardan erişime açılabilir.

Instagram erişime açılacak mı?

Katalog suçlar gerekçesiyle bugün (2 Ağustos) erişime kapanan Instagram, tekrardan açılabilir. Bilmeyenler için Uraloğlu, konuyla ilişkin bir açıklama yaptı. Bu açıklamada da şu sözleri kullandı: “Biz uygulamayı, katalog suçları niteliğinde uyardık. Fakat bizlere gerekli karşılık verilmedi. Bunun sonucunda, uygulamaya erişim engeli getirdik.”

Az önce yapılan açıklamada ise, toplumsal hassasiyetimiz eğer ki dikkate alınırsa, Instagram’ı geri açacaklarını söylediler. 

Instagram'a erişim engeli getirildi! Ama uygulama tekrardan açılabilir.

Özellikle hem kanuni olarak koyduğumuz kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz. Türkiye temsilcisi olan şu andaki ilgiliyle beraber arkadaşlarımız görüşme halinde. Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an biz o engeli kaldırmış olacağız. Ama burası bağımsız bir ülke. Kanunlar, kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara, bu kurallara uymasını istiyoruz net olarak.

Fakat Instagram, Haniye ile ilgili yapılan paylaşımları teker teker kaldırıyor. Taziye ve Filistin’e destek amacıyla paylaşılan gönderiler “Topluluk Kuralı İhlali” sebebiyle platformdan siliniyor.

Bir diğer yandan Facebook’a da, erişim engeli gelebilir. Çünkü, platform üzerinden Haniye ile ilgili kılınan cenaze namazını canlı olarak yayınlayan, Diyanet İşleri Bakanlığı’nın hesabına 1 aylık canlı yayın yasağı ve, 1 ay reklam yasağı getirdi.

Uygulamanın kapatılması e-ticareti, günlük 1.9 Milyar TL etkiliyor!

Instagram açılacak mı

Elektronik İşletmeciler Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısının yaptığı açıklamaya göre, uygulamanın kapatılmasının e-ticaret gideri günlük, 1.9 Milyar TL!

Bilgi Teknolojileri Kurumunun (BTK) aldığı bir karar ile, 2 Ağustos tarihinden itibaren Instagram’a erişim engeli getirildi. Bununla birlikte bu karar, e-ticarete günlük 1.9 Milyar TL‘lik bir gider ile yansıyacak. Çünkü, yapılan açıklamara göre e-ticaret’in gerçekleştiği yüzde 10’luk kısım, tamamen sosyal medyadan oluşuyormuş. Detaylar için, konuyla ilişkin yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sıcak Fırsatlar - İndirimli ve Kampanyalı Ürünler
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: