Black Myth: Wukong Xbox’a ne zaman gelecek?

Oyun

Steam rekorlarını alt üst eden, Black Myth: Wukong’un, Xbox konsollara gelişi süresiz olarak ertelenmiş olabilir! Peki ya, neden?

Black Myth: Wukong Xbox'a ne zaman gelecek?

Game Science tarafından geliştirilen orijinal Çin yapımı Black Myth: Wukong, Steam rekorlarını tamamen alt üst etti. Yaklaşık 10 Milyon adet kopya satan oyunun Xbox konsollara gelişinin süresi belirsizleşti.

Black Myth: Wukong, Xbox’a gelecek mi?

20 Ağustos tarihinde piyasaya sürülen ve piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren yaklaşık 10 Milyonluk satış gerçekleştiren oyun, Steam’e yeni bir rekor kırdırdı. (Konuyla ilişkin detayları buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.861.659 aktif oyuncu ile Steam’in en çok oynanan oyun listesinde 2. sıraya oturmayı başaran yapım, Xbox konsollara zannedildiğinden de geç çıkış yapacak.

Çin’de PlayStation 5’in bile satışlarına katkıda bulunan oyun, neden Xbox’a kısa süre içerisinde gelmeyecek? Geçtiğimiz günlerde oyunun pazarlama materyallerinden Xbox logosu kaldırıldı. Bu durum, oyuncuları beklenmedik bir şoka soktu. Fakat Microsoft, resmi bir açıklama ile oyunun Xbox konsollara geleceğini söyledi. Ancak, durum ile alakalı herhangi bir tarih verilmedi.

Black Myth: Wukong Xbox'a ne zaman gelecek?

Bunun başlıca nedenleri optimizasyon ve entegre sorunları olduğu tahmin ediliyor. Çünkü, Xbox Series X oldukça güçlü bir konsol iken, Xbox Series S, görece biraz daha güçsüz bir konsol. Microsoft, oyunun iki konsola da çıkış yapmasını istiyor. Fakat, Black Myth: Wukong söylentilere göre konsol performansını tehlikeye sokacak önemli çökmelere neden olabilir. (“Bellek Sızıntısı” adında bir hata ile karşı karşıya.) Bu sebepten dolayı, oyunun Xbox konsollara çıkışı biraz daha zaman alacak.

Kaçıranlar için, 

Black Myth: Wukong oynanış videosu

Ana konu olarak, Çin mitolojisini temel alan oyun, PS5 ve PC için çıkış yaptı. Paylaşılan videoda, iki farklı “Boss” savaşı izliyoruz. Grafikleri ciddi anlamda üst düzey olan oyunun mekaniklerine birazcık değinelim. Karakterimiz çok ağır bir şekilde ilerliyor. Yani, yavaş bir karaktere sahibiz. Dövüş animasyonlarıyla mekanikleri desteklenen oyun, kısa sürede iyi bir kitle toplamayı başardı. Bununla birlikte Black Myth: Wukong, God of War tarzı bir dövüş sistemine sahip. Ayrıca bu yapım, bütün oyun platformlarında rekor kırmayı başardı.

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: