Snapdragon X Plus: IFA lansmanı öncesinde sızdı

Haberler

Qulcomm’un yeni 8 çekirdekli işlemcisi Snapdragon X Plus IFA öncesi ortaya çıktı.

Qualcomm’un Snapdragon X serisi yonga setleri, 10 çekirdekli Oryon CPU ile donatılmış X Plus ve 12 çekirdekli yapılandırmalar sunan X Elite olmak üzere iki model. Yakın zamanda ortaya çıkan bir sızıntı, IFA Berlin’de tanıtılan dizüstü bilgisayarlarda piyasaya sürülmesi planlanan X Plus‘ın 8 çekirdekli varyantı için önemli özellikleri doğruluyor. Bu sürüm, 8 çekirdekli Oryon CPU‘ya sahip standart X Plus yongasının biraz daha küçültülmüş bir yinelemesi olacak ve 800 dolardan başlayan fiyatlarla CoPilot+ dizüstü bilgisayarlarla gelecek.

Snapdragon X Plus: IFA lansmanı öncesinde sızdı

Daha önceki sızıntılarda belirtildiği gibi, yakın zamanda tanıtılacak olan işlemci 3,4 GHz tek çekirdek desteği ve 3,2 GHz çoklu çekirdek desteği ile gelecek. Yeni X Plus yongası, 1,7 TFLOPS (3,8 TFLOPS’tan düşürüldü) derecesine sahip ölçeklendirilmiş bir Adreno GPU‘nun yanı sıra azaltılmış bir CPU çekirdek sayısına ve daha düşük saat hızlarına sahip olacak. Ayrıca, toplam 30 MB önbelleğe sahip LPDDR5X RAM (X Plus’ta bulunan 42 MB’ın aksine) ve UHD çözünürlükte 60 Hz üçlü harici monitörü (120 Hz’de 4K’nın aksine) destekleyecek.

Bunlarla birlikte 45 TOPS sunan Qualcomm Hexagon NPU, Always-Sensing ISP, Wi-Fi 7 desteği ve 5G özelikleri de yeni Snapdragon X Plus’da yer alacak.

Kaynak: GSMArena

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: