Mac’lerde düşük güç modunu etkinleştirmek kolaylaşıyor

Haberler

Apple, macOS 15.1 beta güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme ile Mac kullanıcılarının Düşük Güç Moduna geçişi kolaylaşıyor.

Uzun yıllardır iPhone’da yer alan Düşük Güç Modu ilk kez macOS Monterey ile birlikte Mac’e gelmişti. Ancak bu özelliği bilgisayarda aktifleştirmek telefona göre oldukça zor. Kullanıcılar halihazırda bu özelliği aktifleştirmek için pil ayarlarına girmek zorunda. Şimdi ise Apple yeni işletim sisteminin beta güncellemesinde bu özelliği daha kolay ve daha erişebilir hale getirmiş.

mac dusuk guc modu etkinlestirme

Mac’lerde Düşük Güç Modu

Düşük Güç Modu etkinleştirildiğinde, cihazın ayarları enerji tasarrufu için sistem tarafından otomatik olarak ayarlanır. Mac’in performansında hafif bir düşüş olabilir ve belirli arka plan işlemleri duraklatılabilir. Ek olarak, bu geçiş ekran parlaklığını düşürür ve ProMotion teknolojisiyle donatılmış MacBook‘larda yenileme hızını 60 Hz ile sınırlar.

macOS 15.1 beta 5 güncellemesinde ortaya çıkan yeni özellik sayesinde ise kullanıcılar, üst tarafta yer alan pil menüsü üzerinden Düşük Güç Modunu kolayca etkinleştirebilecek veya devre dışı bırakabilecek. Son macOS beta sürümü ile bu mod etkinleştirildiğinde iPhone‘larda olduğu gibi pil ikonu sarı renge dönüyor. Ancak daha gelişmiş seçenecekler hala sistem ayarları içerisinde yer alıyor. Bu seçeneklerden birisi de MacBook’un fişi çekildiğinde düşük güç moduna otomatik olarak geçilip geçilmeyeceği.

Yeni geçişin tanıtılmasıyla birlikte, iPhone Yansıtma için sürükle ve bırak işlevi de macOS 15.1 beta 5’te etkinleştirildi. Bu güncelleme, M1 yongaları ve daha yenileriyle donatılmış Mac’ler için Apple Intelligence özelliklerinin ilk çıkışını işaret ediyor. Apple’ın Ekim ayında macOS 15.1’in genel bir sürümünü yayınlaması bekleniyor.

Kaynak: 9to5Mac

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: