Oppo Find X8 serisi, 24 Ekim’de satışa çıkacak!

Mobil

Oppo’nun yeni akıllı cep telefonu serisi Find X8’in karşımıza çıkacağı tarih belli oldu. Oppo Find X8 serisi, 24 Ekim’de satışa çıkacak. Peki bilinenler üzerine serinin özellikleri nasıl olacak?

Oppo Find X8 serisi, 24 Ekim'de satışa çıkacak!

Oppo, yeni amiral gemisi Find X8 serisinin satışa çıkacağı tarihi resmi olarak duyurdu. Seri, 24 Ekim’de karşımıza çıkacak. Yani serinin canlı olarak görüntülenebilmesi için sayılı günler kaldı. Oppo, bu serinin TSMC’nin ikinci nesil 3nm üretim bandından geçen yeni MediaTek Dimensity 9400 işlemciyi kullanacağını da açıkladı.

Oppo Find X8 Çıkış Tarihi

Seri, Oppo Find X8, Find X8 Pro, Find X8 Pro Uydu versiyonu gibi varyantlara ayrılacak. Beklenen üzere, Oppo Find X8 Ultra modeli 2025’in Ocak ayında karşımıza çıkabilir. Serinin Ultra modeli, Qualcomm’un en yeni işlemcisi olan Snapdragon 8 Elite üzerinden güç alabilir. Eğer ki böyle olursa, Ultra modeli pazardaki rakiplerine göre oldukça güçlü ve verimli bir cihaz olacak.

Sızıntılardan biraz bahsedecek olursak, tasarımını az çok tahmin edebiliyoruz. Çünkü, görseller Oppo Find X8 serisinin arka ve ön yüzünü ortaya çıkardı. Seri, yuvarlak bir kamera adasına sahip olacak. Ayrıca Pro modeli, çift periskop telefoto kamerayla birlikte dörtlü kamera kurulumuna sahip olabilir. Standart model ise tek bir periskop lens içeren üçlü bir kamera kurulumuna sahip olabilir. Ekstra olarak Oppo’nun seride yapacağı bir diğer değişiklik ise iPhone 16 serisinde kullanılan kamera kontrol düğmesini Oppo Find X8 serisinde kullanabilecek olması. Bu da beklenenler arasında.

Oppo Find X8 serisi, 24 Ekim'de satışa çıkacak!

Ön tarafa geçtiğimiz zaman mikro-dörtgen kavisli bir OLED ekran göreceğiz. Söz konusu seri, 50W manyetik kablosuz şarjı destekleyecek. Kutusundan Android 15 tabanlı ColorOS 15 ile çıkacak. Tıpkı Reno 12 serisinde kullanılan, BeaconLink olarak adlandırılan ağ dışı iletişim özelliğini de desteklemesi bekleniyor.

MediaTek Dimensity 9400 Nasıl bir işlemci?

Dimensity 9400, 3,62 GHz hızında çalışabilen yüksek performanslı Cortex-X925 çekirdeğine sahip. Bunun dışında üç adet Cortex-X4 çekirdeği ve dört Cortex-A720 çekirdeği tarafından destekleniyor. Bahsi geçen yapılandırma biçimi, önceki nesile kıyasla tek çekirdek performansında yüzde 35, çok çekirdek performansında ise yüzde 28 oranda bi artış yaşamasına sebep oluyor.

Ekstra olarak Dimensity 9400, artırılmış iki kat önbellek kapasitesine de sahip. Bu mimari, PC düzeyinde Armv9‘u benimsiyor. Bütün bunlarla birlikte hem hızı, hem de verimliliği artıran 10.7 Gbps LPDDR5X belleği destekleyen ilk işlemci Dimesity 9400 olarak kayıtlara geçti. İşlemcinin güçlenmesiyle beraber güç tüketimi de yüzde 40 oranda azaldı. Sonuç olarak Dimensity 9400, kullanıcılarına daha iyi bir pil ve performans sağlayabiliyor.

Oppo ColorOS 15’in lansman tarihi doğrulandı

Kaynak: Gizmochina

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce, Oppo’nun yeni Find X8 serisi beklendiği kadar başarılı olabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: