Discord Açılacak Mı?

Haberler

9 Ekim Çarşamba günü, erişim engeli getirilen Discord, açılacak mı? Yetkililer tarafından herhangi bir açıklama geldi mi? Süreç şu anda nasıl işliyor, tüm detayları bildiklerimizle beraber sizlere aktaracağız.

Discord Açılacak Mı?

Oyuncuların sesli sohbet etmek için kullandığı popüler uygulama dün itibariyle Türkiye’de erişime engelledi. Bunun sonucunda uygulama, tıpkı Roblox gibi erişilemez bir hal aldı. Üzücü taraf ise, herhangi bir şekilde uygulamayı kötü amaçlı kullanmayan kullanıcıların durumdan etkilenmesi oldu. Bazı kullanıcılar, uygulama üzerinden para kazanıyordu. Maddi durumun haricinde, arkadaşlarıyla sohbet etmek isteyen ve yalnızca Discord üzerinden tanışan, sohbet eden insanların arkadaşlarıyla bağlantısı kesildi. Peki uygulama açılacak mı? İşte detaylar.

Discord’un erişim engeli kalkacak mı?

Discord Açılacak Mı?

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya yönelik bir açıklamada bulundu. Uraloğlu, yaptığı açıklamada şu cümleleri kurdu:

Yasakların devamı gelecek mi, sorusuna yönelik Uraloğlu, yasaklar için yakın takipteyiz dedi. (Bu takibe TikTok ve Twitch gibi popüler uygulamalar da dahil) Biz uygulamayı 1 hafta önce kapatmış olsaydık, bu memnuniyet olmayacaktı cümlesini de ekledi.

Görünüşe göre şu anda Türkiye’deki vatandaşlar, uygulamanın kapatılmasından gayet memnun. Çünkü ebeveynler, uygulamanın çocukları için bir tehdit oluşturduğunu düşünüyor. Kapatılmaların devamı gelecek mi sorusuna yönelik verilen cevapta ise, gözler tamamen TikTok ve Twitch‘in üzerine dönüyor. Aktarılanlara göre, TikTok ve Twitch gibi popüler uygulamalarla ilgili şikayetler, yetkili kişilere iletiliyor. Bu yüzden Uraloğlu, “Çok net bir şekilde, toplumumuzu korumaya yönelik her türlü adımı atacağız” dedi.

Uygulamanın yetkililerinden herhangi bir geri dönüş yapılmadı. Şu anda olayla ilgili sessizlik ve gizlilik korunmaya devam ediyor. Yetkililer, erişim engelinin kaldırılması için Türkiye’ye temyiz dilekçesi de ulaştırmadı. Bu nedenle uygulama, şu anda erişime kapalı kalmaya devam edecek.

Discord neden erişime engellendi?

Discord Açılacak Mı?

Uygulama için son günlerde taciz ve tehdit söylentileri dolanıyordu. Sonucunda, uygulamanın incelenmesi adına Discord yetkililerine ulaşıldı. Fakat Discord, Türkiye’ye herhangi bir veri aktarımı yapmadı. Bu nedenle uygulama direkt olarak erişime kapandı. Görünüşe göre uygulama, Türkiye’ye herhangi bir veri paylaşımı yapmadığı sürece, kapalı kalmaya devam edecek. Karar, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındı.

Adalet bakanı Yılmaz Tunç, X üzerinden (Eski adıyla Twitter) konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu:

Discord’a giriş yapılabiliyor mu?

Discord’a şu anda herhangi bir “DNS” veya “VPN” kullanmadan giriş yapmanız mümkün değil. Kısaca, Türkiye’de yaşıyorsanız uygulamaya erişiminiz engellendi. Giriş yapmak için harici yöntemlere başvurmanız gerekiyor.

Özet

Discord’un yetkilileri, olayla ilgili sessizliğini korumaya devam ediyor. Kısaca süreç, gizlilik altında yürütülüyor. Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamasına göre uygulamanın kapatılması, Türkiye’deki vatandaşları fazlasıyla memnun etmiş. Özetle şu anda erişim engeli getirilmesi için alınan karara itiraz eden yok. Kullanıcıların uygulamaya giriş yapması için VPN veya DNS gibi yöntemlere başvurması gerekiyor. Bu iki yöntem haricinde kullanıcılar, uygulamaya giriş yapamayacaklar.

Discord Açılacak Mı?

VPN Olmadan Discord’a Giriş Yapma

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce uygulamanın erişim engeli Türkiye’de açılacak mı? Erişim engelinin açılması doğru bir karar mı? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sıcak Fırsatlar - İndirimli ve Kampanyalı Ürünler
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: