Apple Car elektrikli otomobil projesi sonlandırıldı!

Haberler

Apple elektrikli otomobil projesini resmen sonlandırdığını duyurdu. Alınan karar, Apple COO’su Jeff Williams ve Apple Car proje lideri Kevin Lynch tarafından duyuruldu.

apple car iptal edildi

Karar geçtiğimiz haftalarda Apple’ın üst düzey yöneticileri tarafından alındı. Proje Apple için bir “ya tamam ya devam noktasına” ulaşmıştı. Tim Cook da hissedarlardan bir karar vermesi için baskı görüyordu.

Apple Car’dan Yapay Zeka ekibine

Apple Car bir diğer adıyla Project Titan ekibinde 2.000’den fazla kişi çalışıyordu. Projeyi durdurma kararının bir parçası olarak, bazı çalışanlar Apple’ın John Giannandrea liderliğindeki yapay zeka ekibine geçecek. Ancak bu teklif Apple Car projesinde çalışan herkese sunulmayacak. Bazı çalışanların diğer Apple ekiplerindeki pozisyonlara başvurabilecekleri ancak işten çıkarmaların da olacağı söylentiler arasında. Kaç kişinin işten çıkarılacağı henüz net olarak belli değil.

apple car iptal edildi

Apple 2014 yılından bu yana elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor. Proje yıllar içinde oldukça inişli çıkışlı bir seyir izledi. Son olarak Apple’ın elektrikli otomobili için 2028 yılını hedeflediği ve fiyatının 100.000 dolar civarında olacağı bildirilmişti. Şirketin ilk hedefi, direksiyonu ya da pedalları olmayan, tamamen otonom bir otomobil üretmekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: