Apple rekor tazminat davasıyla karşı karşıya!

Haberler

Birleşik Krallık’ta 1.500’e yakın geliştirci Apple’a dava açmaya hazırlanıyor!

Apple, İngiltere’de aleyhine açılan 1 milyar dolarlık davaya itiraz etti. Ancak mahkeme bu itirazı kabul etmedi. Bugün erken saatlerde bir mahkeme davanın açılabileceğine ve duruşmaya geçilebileceğine karar verdi. Bu duruşmanın 2025 yılında başlaması bekleniyor.

apple rekor tazminat ödeyecek

Davanın konusu, Apple’ın geliştiricilerden uygulama ve içerik satın alımlarından %30’a yakın haksız komisyon ücretleri tahsil etmesi. Davacı taraf, Apple’ın uygulama dağıtımındaki hakim konumunu kötüye kullandığı görüşünde. Geliştiriciler bu nedenle tazminat talep ediyor. Daha önce Apple’ın avukatları, İngiltere App Store’u üzerinden yapılan satın alımlarda ücret alınmaması durumunda, geliştiricilerin hak talebinde bulunamayacağını savunmuştu. Ancak bu savunma, mahkeme tarafından kabul görmedi.

Apple 1 milyar dolar ödeyebilir

Geliştiriciler, teknoloji devinin komisyon yapısının adil olmadığını ve rekabet yasalarını ihlal ettiğini kanıtlamaya çalışıyor. Bu da Apple’ın mahkemede iddialarla yüzleşmek zorunda kalacağı anlamına geliyor. Söz konusu dava Apple aleyhine sonuçlanırsa, Apple yaklaşık olarak 1 milyar dolar tazminat ödeyebilir.

Daha fazla Haber

 

Etiketler: 1 milyar dolar, App Store, Apple, ingiltere, tazminat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: