Aynasız fotoğraf makineleri nedir?

Haberler

Selamlar! Bugün sizlere “Aynasız Fotoğraf Makineleri” nasıl çalışır? DSLR makinelere göre avantajları nedir? Hepsini açıklayacağız.

Aynasız fotoğraf makineleri nedir? DSLR'dan farkı ne?

Aynasız fotoğraf makineleri, çoğunlukla karşılaşacağınız DSLR (Aynalı) fotoğraf makinelerinden farklı bir şekilde çalışır. Peki ya nasıl?

Aynasız Fotoğraf Makineleri için tasarım değişiklikleri

Bu makineler, aynalı fotoğraf makinelerine göre “Pentaprizmaları” (Tek objektifli refleks fotoğraf makinelerinde odaklamanın yapılmasını ve hareketli aynadan gelen görüntünün göze iletilmesini sağlayan parça.) tamamen işin içerisinden ayrıştırarak, taşınabilirliği arttıran hafif fotoğraf makinelerinin ortaya çıkmasını sağlar.

Anında görüntü ve hızlı odak

Aynasız fotoğraf makineleri, karşınızda bulunan çekmek istediğiniz görüntüyü “Sensörler” yardımıyla hızlı bir şekilde görüntüleyerek çekim yapacağınız kareyi anında önizleme imkanı sağlar. Bu fotoğrafçılar için her zaman ek bir artıdır. Çünkü, çerçeveyi daha iyi fark etmenizi ve istediğiniz açıyı daha hızlı yakalamanıza olanak sağlar. Bununla birlikte aynasız fotoğraf makinelerinin hızlı odak yakalama özelliği sayesinde, anlık görüntüleri en net bir şekilde çekmenizi sağlar.

Lens çeşitliliği

Bu makineler, lensler için oldukça fazla seçenek sunar. Çünkü bu sistemde çalışan aynasız makinalar, bir çok lens ile uyumlu çalışır. Bunlar, Portre, Makro, Telefoto ve Geniş açılı lensler ile çekim yapma imkanı sağlar. Bu kadar çeşit lens kullanımı ise, fotoğrafçıların her türlü alanda, uygun koşullarda fotoğraf çekmesini sağlar.

Kaliteli fotoğraflar ve yüksek çözünürlüklü videolar

Aynasız makineler, yüksek çözünürlüklü video (4K) ve fotoğraf çekmek için sizlere yardımcı olur. Bununla birlikte fotoğraf konusunda kalitenizi genel anlamda bir üst seviyeye taşımanıza yardımcı olur. Ancak Instagram gibi sosyal medya platformlarında çektiğiniz fotoğrafları paylaşacaksanız, fotoğraflarınızın veya videolarınızın kalitesi düşecektir. Bunun makinanız ile ilgili olmadığını bilmeniz içinizi umarım rahatlatır. 🙂

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: