ChatGPT arama motoru çıkartıyor!

Haberler

ChatGPT kendi arama moturunu yapıyor! Google için tehlike çanları çalıyor. Hazırsanız çok uzatmadan detaylara geçelim.

ChatGPT arama motoru oluyor!

ChatGPT, son zamanlarda gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Açıklanan projeye göre şirket, kendi arama moturunu çıkartacak.

Google’ın liderlik koltuğunu almaya çalışan şirket, 13 Mayısta kendi yapay zeka destekli arama motorunu herkesin hizmetine sunacak. Arama motoru hizmetini devreye sokmadan önce şirket, etkinlik düzenleyeceğini de duyurdu.

Normalde her yıl Google, geliştiriciler ile birlikte 14 Mayısta bir konferans düzenliyor. ChatGPT’nin arama motorunun çıkış tarihine bakacak olursak, konferanstan tam bir gün önce. Bu da demek oluyor ki şirket birazcık dikkat dağınıklığı yaratmak istiyor.

OpenAI tarafından geliştirilen bu arama motorunun nasıl çalışacağı şu anlık belirsiz. Fakat bu arama motorunun ChatGPT ile birlikte çalışacağını ve kullanıcılar tarafından gönderilen sorgulara, doğrudan internet üzerinden bilgi akışı sağlayacağını biliyoruz. Bu da aslında Google ile aynı çalışacağını gösteriyor. Ancak işin içerisinde “Yapay Zeka” olduğu için tüm her şey değişebilir.

Dilerseniz, ChatGPT’nin bilinmeyen özellikleri! Adlı yazımızı da okuyabilirsiniz.

1 Yorum. Yeni Yorum

  • Soru sor – yanıt al işlerinde zaten Google’ın yerini çıktığı gün itibariyle almıştı. Arama motoru olarak, Google’ın mevcut halinden (son güncellemeler, spam sonuçların hala kaldırılamaması) daha başarılı olacağını düşünüyorum. Ayrıca veri kaynağının büyük bölümünün arama motorları olduğu düşünülürse, kendisi bu şekilde konumlanarak doğrudan kullanıcı aramalarına ulaşarak, öğrenebileceği bir modelle çıtayı biraz yukarıya taşır. Zaman gösterecek 🙂

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: