Çin destekli korsanlar COVID fonunu çaldı!

Haberler

ABD hükümeti, yabancı devlet destekli bilgisayar korsanlarıyla bağlantılı ilk resmi pandemi dolandırıcılığı vakasını doğruladı.

Amerikan gizli servisine göre en az 20 milyon dolarlık COVID yardım fonu Çin merkezli, devlet destekli hacker grubu APT41 tarafından çalındı. Yetkililer, bu olayda henüz keşfedilmemiş çok daha fazla şey olduğunu ve 1.000’den fazla ilgili soruşturmanın sürmekte olduğunu söyledi.

Çin destekli korsanlar milyonlarca dolarlık COVID fonunu çaldı!

APT41, daha önce ABD’ye yönelik üst düzey saldırılar gerçekleştirmiş sofistike bir grup. 2019’da APT41, telekomünikasyon şirketlerine kötü amaçlı yazılım bulaştırarak binlerce telefon numarasından metin mesajları çaldı.

2020’de siber güvenlik uzmanları, COVID-19 salgınının ortasında bilgisayar korsanlığı saldırılarında ani bir artış olduğunu bildirmişti. APT41 bu artışa neden olan önemli bir oyuncu. Araştırmacılara göre grup, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’daki çok sayıda sağlık grubu, medya kuruluşu ve üreticiyi hedef alıyor.

Gizli Servis saldırı hakkında daha fazla bilgi vermedi. Yetkililer, bu tür bir dolandırıcılıkla ilgili hem yerel hem de uluslararası aktörleri içeren çok sayıda soruşturma olduğunu doğrulasa da APT41, “bu araştırmalarda dikkate değer bir oyuncu”.

Çin henüz açıklama yapmadı

Şu anda, Çin hükümetinin bu özel APT41 saldırısını yönetip, COVID yardım fonlarını çalıp çalmadığı belli değil.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: