Discord’a erişim engeli getirildi!

Haberler

Popüler sohbet uygulaması Discord’a, Türkiye’de erişim engeli getirildi! Son günlerde X üzerinden ilerleyen olaylar sonucunda yetkililer, Discord’u kapatmaya karar verdi. An itibariyle uygulamaya erişmeniz mümkün değil.

Discord'a erişim engeli getirildi! - 9 Ekim 2024

Discord, Türkiye’de erişime engellendi. Yapılan açıklamalara göre uygulama bir daha açılmayabilir! Instagram ve Roblox’un ardından Discord’un kapatılması, büyük bir şok yarattı. Kapatılma sebebi de, içerisinde dönen siber suçlar. Fakat yalnızca arkadaşlarıyla oyun oynamak ve sohbet etmek için uygulamayı kullananlarda bu erişim engelinden direkt olarak etkilenecek.

Konumuza geçmeden önce, uygulamaya nasıl giriş yapabileceğinize dair bir yazı yayınladık. İncelemek ve uygulamaya eskisi gibi giriş yapmak isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz.

Discord neden kapatıldı?

X üzerinde uygulama, taciz ve tehdit iddialarıyla gündeme geldi. Paylaşılan videolar ve suç örgütlerinin hala uygulama içerisinde barındığının kanıtları, uygulamanın kapatılmasına sebep oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarıyla ilgili yeterli kanıtlarının olduğunu, bu nedenden ötürü uygulamanın kapatıldığını söyledi.

Discord'a erişim engeli getirildi! - 9 Ekim 2024

Bu kan dondurucu olayı daha detaylı öğrenmek isterseniz, gündemimiz son birkaç gündür gerçekten kan dondurucu olaylarla geçiyor. Bunun üzerine Discord’dan bazı şahıslar 18 yaşının altındaki çocukların, data bilgileriyle onları tehdit ettiklerini, ailesini aradıklarını ve söylediklerini yapmazlarsa işin çok daha kötü bir yere gideceği üzerine tehditler savuruyordu. Sonucunda ise, 18 yaşının altındaki çocuklar uygulama üzerinden kamerası açıkken soyunduruluyordu. Tehditler üzerine bunu yapmak zorunda kalan kız çocukları, neredeyse 5 6 kişi tarafından canlı olarak izleniyordu. Gerçekten kan dondurucu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:

Discord isimli sosyal medya platformuna
‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız. Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz.


Aslına bakılırsa uygulamanın kapatılmasının sebebi içerisinde bulunan bazı şahıslar nedeniyle. Yani, siz ne kadar suçsuz bir şekilde uygulama üzerinden arkadaşlarınızla konuşsanız bile, uygulamaya bu şahıslar yüzünden muhtemelen bir daha erişemeyeceksiniz.

Roblox açılacak mı? – 7 Ekim 2024

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce uygulamanın kapatılması mantıklı bir hareket mi? Bu olayları Discord üzerinden yapan şahıslar Skype, TS3 veya herhangi bir sohbet uygulamasından da yapamaz mı? Bu bir çözüm mü? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sıcak Fırsatlar - İndirimli ve Kampanyalı Ürünler
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: