Discord PlayStation 5’te daha kullanışlı hale geliyor!

Haberler

Kısa zaman sonra PlayStation 5’e Discord iyice entegre ediliyor.

Ps 5'e discord entegrasyonu geliyor

Sony kısa bir süredir PlayStation 5‘te ki Discord entegrasyonu için uğraşıyor. Aslında geçtiğimiz yıldan beri böyle bir entegre mevcut. Discord uygulamasını konsolumuzdan kullanabiliyoruz. Ancak konsolumuzdan sesli çağrıları cevaplamak için farklı bir cihazdan yönlendirme yapmamız gerekiyor. Bu da kullanıcıları bir hayli zorlamakta.

Sony’de getireceği bu yeni güncelleme ile PlayStation kullanıcılarının yardımına koşuyor. Gelmesi beklenen bu yeni güncelleme ile birlikte Sony, Discord’u direkt olarak PlayStation 5 kontrol paneline entegre ediyor. Artık uygulama üzerinden gelen çağrıları direkt olarak kullandığınız konsoldan yanıtlayabileceksiniz.

Sony bu güncellemenin kademeli olarak önümüzdeki haftalar da öncelikle Asya ülkelerinde başlayacağını söylüyor. Sonrasında ise Avrupa ve diğer bir çok PlayStation kullanıcısına sahip ülkeye gelecek.

Discord Ps5'te nasıl kullanılacak

Discord PS 5’te nasıl kullanılacak?

Öncelikle PS5 kontrol merkezine girerek Discord uygulamasını açacaksınız. Sonrasında istediğiniz sunucuya katılarak arkadaşlarınız ile doya doya sohbet edebilirsiniz. Bu yeni güncellemeyi kullanmak aslında bu kadar basit. Ayrıca herhangi bir Discord kullanıcısı sizi aradığında aramaya hemen katılmanız için PS5 size bir bildirim gönderecek. Bu da işleri oldukça kolaylaştırıyor.

Ama tabii ki de bu yeni güncellemeyi kullanabilmek için öncelikle PS5’inizi en yüksek yazılıma güncellemeniz ve ardından da PlayStation Network hesabınızı Discord‘a bağlamanız lazım.

Sony’nin bu yaptığı entegrasyon fazlasıyla iyi. Bunun sebebi ise rakip firma Xbox’ın bu entegrasyonu 1 sene önce getirmiş olmasıydı. Sony’nin rakiplerinden geri kalmamak için böyle bir güncellemeyi hizmete sunması güzel bir hamle.

PlayStation Network profili paylaşma

PS5 profil nasıl paylaşılır

Ayrıca Sony bu güncelleme ile birlikte bir yenilik daha getiriyor. Bu yenilik ise profil paylaşma. Bu özellik sayesinde kullanıcılar kendi PlayStation Network hesabını sosyal medya da paylaşabilecek. Gelecek olan bu özellik sayesinde kullanıcılar yeni insanlar tanıyarak oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyacaktır.

Bu özelliği kullanmak için yapmanız gerekenler ise PlayStation uygulamasından Profil Paylaş seçeneğini seçmek. Bundan sonra istediğiniz kişiye bağlantı göndererek karşınızda ki kişi ile konsol üzerinden ekleşebilirsiniz

Kaynak PlayStation.Blog

Dilerseniz, YouTube reklam engelleyicileri için yeni planlar yapıyorAdlı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: