Drone için özel hava otoyolu: Hem de Türkiye’de!

Haberler

Türkiye’de drone sahibiyseniz, artık rahatlıkla uçuş yapabileceksiniz. Çünkü, özel hava yolu oluşturuluyor!

Drone için özel hava otobanı oluşturuluyor! Hem de Türkiye'de.

Belirlenen koordinatlar üzerinde Drone sahipleri, tıpkı bir uçak rotası gibi, hava yolu sayesinde uçuş yapacak!

Türkiye’de Dronelar için özel havayolu oluşturuluyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu X üzerinden, dronelar için hava yolu (hava otobanı) oluşturacağını açıkladı. Hatta belirlenen otobanda, pil bitmesi veya herhangi bir arıza gibi olumsuz durumlar için, tamir istasyonları da olacağını duyurdu. Bununla birlikte Avrupa’da bulunan, otonom drone yollarından biri haline gelmemiz hedeflendi.


Fikir sebebi olarak da, insanların izinsiz uçuşlar yapmasını önlemek olarak düşünüldüğünü açıkladı. Ayrıca droneların popülerliğinin artması da, diğer hava araçlarına da tehditler oluşturuyordu. Bunun da önüne geçmek istediklerini de belirtti.

Ayrıca Türkiye’de bulunan ve ağırlığı 500 gram ve üzeri droneların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne kayıt ettirilmesi gerekiyor. Ve bu yeni sistem ile birlikte, dronelar tıpkı uçaklar gibi, takip altına alınacak. Konum, irtifa, hız ve pilotun şahsi bilgileri ve, aracın sistem bilgileri havacılık kontrol merkezine ulaşacak. Bununla birlikte, hazırlanacak olan bir uygulama üzerinden de, uçuş izinleri alınabilecek. Ve hava otobanı hakkında bilgi alınacak.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: