Dünyanın en etkili şirketleri açıklandı!

Haberler

Dünyanın en etkili şirketleri listesinde bu yıl da yer alan Amerikalı Apple şirketi, rakiplerini geride bırakarak listenin en başına adını yazdırmayı başardı.

World Brand Lab, 2022 yılında dünyanın en etkili şirketleri listesini paylaştı. 33 ülkeden firmaların yer aldığı listede otomotivden gıdaya ve özellikle teknoloji olmak üzere pek çok kategoride firma yer aldı.

Apple’ın hızlı yükselişi ise dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Apple geçtiğimiz yıl bu listenin dördüncü sırasındayken bu yıl listenin en başına adını yazdırmayı başardı. Listenin ikinci sırasında Microsoft yer alırken, Google ve Amazon onları takip eden firmalar oldu.

Dünyanın en etkili şirketleri açıklandı!
Kaynak: www.worldbrandlab.com

Tesla’nın ve Visa’nın Yükselişi!

İki yıl önce en etkili şirketler listesinde kendisine 72. sırada yer bulan Tesla, son iki yılda inanılmaz bir hızla yükselerek bu yıl listede 10. sıraya yükselmeyi başardı. Bir diğer dikkat çekici yükseliş ise, geçtiğimi yıl 79. sırada yer alan finans sektörünün önemli oyuncularından Visa. Visa bu yıl listede 11. sıraya kadar yükselmeyi başardı.

Amerika’dan 198 Marka

Listede Amerika’dan 198 marka olmak üzere toplam 500 marka yer aldı. Amerika’yı Fransa ve Japonya takip etti. Listede yer alan diğer ülkeler;

Dünyanın en etkili şirketleri açıklandı!

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: