Sahte SMS’lere dikkat: E-Devlet şifrenizi ve paranızı kaptırmayın!

Haberler

Direkt olarak E-Devlet bilgileri hedef alınıyor!

Kart aidatı ve kredi masraf iadesi gibi sahte SMS’lerden sonra, “mağdur olmamak için cezanizsorgu.com” şeklinde SMS’ler dolaşımda. SMS’ler I.KOCADEMIR başlığı ile geliyor. Gelen sahte SMS’te yer alan linke tıkladığınızda, gönderici ismi ile alakasız bir hukuk bürosunun web sitesi açılıyor. Amaç bilgilerinizi ve sizden para almak!

Sahte SMS ile kimlik avı ve fidye

sahte sms ile e-devlet şifresi çalmak

Site sizi “Cezanızı Sorgulamak İçin” mesajı ile karşılıyor. Mesaja tıkladığınızda ise mevcut E-Devlet giriş ekranın birebir klonu sizi karşılıyor. Mevcut bilgilerinizi girdiğinizde ise bu sefer sizi sahte UYAP vatandaş portalı karşılıyor. (11111111111 ve 123456 yazarak giriş yaptık 🙂 ) Sahte UYAP ekranı ise aşağıdaki gibi.

sahte sms ile e-devlet şifresi ve fidye

Dolandırıcılar her şeyi düşünmüş. Sahte UYAP sitesinde, IBAN numarası ve iddaa edilen mahkeme dosyası masrafı tutarı yer alıyor. Hatta dekont yüklenmesi için de bir alan bulunuyor. İnanırsanız E-Devlet bilgilerinizin yanında paranızı da alıyorlar!

Dolandırıcılığın önüne nasıl geçerim?

Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi vatandaş portalının adresi şu şekilde; https://www.turkiye.gov.tr . İlk önce bu tarz SMS’lerde yer alan adresi kontrol edin. Eğer linke tıklamışsanız ve gerçeğinden ayrıt edemiyorsanız mutlaka adres satırındaki adresi tekrar kontrol edin. Herhangi bir bilgi girmeyin. Gelen sahte SMS sizi tedirgin ettiyse ve hakkınızda bir ceza/mahkeme dosyası olabileceğini düşünüyorsanız, farklı bir tarayıcıdan gerçek vatandaş portalına giriş yaparak sorgulama yapın.

E-Devlet bilgilerimi girdim ne yapmalıyım?

Sahte portal size inandırıcı geldiyse, bilgilerinizi girdiyseniz ve bu yazıyı okuyorsanız hemen şifrenizi değiştirin. 🙂

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: