En çok satan akıllı telefon markaları belli oldu! (2024)

Haberler

IDC’nin (International Data Corporation) yayınladığı ilk çeyrek raporuna göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde en çok satılan akıllı telefonlar belli oldu.

en çok satan akıllı telefon markaları 2024

Uluslararası araştırma şirketi IDC yayınladığı raporla, 2024 Ocak-Mart tarihleri arasında en çok satan akıllı telefon markaları listesini açıkladı. Apple ilk çeyrekte global bir düşüş yaşadı ve ikinci sıraya geriledi. Apple için can sıkıcı olan bu durum karşısında Samsung, Galaxy S24’ün yüksek satışıyla liderliği yeniden ele geçirdi. Gelin listeye daha yakından bakalım.

En çok satan akıllı telefon markaları – 2024 Ocak/Mart

Marka Pazar Payı (2024 Ocak-Mart) Yıllık Değişim
1. Samsung %20.8 -%0,7
2. Apple %17.3 -%9.6
3. Xiaomi %14.1 %33.8
4. Transsion %9.9 %84.9
5. Oppo %8.7 -%8.5
Diğer Markalar %29.3 %7.2

Rapora göre Apple geride kalan ilk çeyrekte, %9.6 düşüş yaşadı ve 50 milyonluk bir sevkiyat rakamına ulaştı. Teknoloji devinin pazar payı ise %17’lere kadar gerilemiş durumda. En büyük rakibi Samsung ise bu çeyrekte atağa geçerek geçen yıl kaptırdığı liderliği %20 ile geri almayı başardı. Yılın başında en yeni amiral gemisi akıllı telefon serisi olan Galaxy S24 serisi ile Samsung, bu dönemde 60 milyondan fazla telefon sevk etti.

En çok satan akıllı telefon markaları - 2024 Ocak/Mart

Çinli Xiaomi, ilk çeyrekte %14,1’lik pazar payı ile üçüncü sırada yer aldı. Listede en dikkat çeken marka ise Transsion firması. Firma Tecno, Infinix ve Itel markalarının sahibi. Listeye sessiz bir giriş yapan Transsion, dünyanın en çok satan akıllı telefon markaları listesinde 4. sırada yer almayı başardı. Listenin 5. sırasında ise Oppo yer alıyor.

Etiketler: Apple, en cok satan telefonlar, idc rapor, oppo, Samsung, transsion, Xiaomi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: