En çok satılan tabletler listesi (2024)

Haberler

En çok satılan tabletler listesi belli oldu! IDC, 2024’ün ikinci çeyreğine ait raporları yayınladı! İşte karşınızda en çok satılan tabletler.

en çok satılan tabletler listesi

IDC tarafından aktarılan raporlara göre, tüm dünya genelinde tablet satışları ve kullanımı, yüzde 22.1 arttı. Bununla birlikte, 34.4 Milyon’luk bir birime ulaştı.

En çok satılan tabletler

Tablet Markası Satış Pazar payı
Apple 12.3 Milyon yüzde 35.8
Samsung 6.9 Milyon yüzde 20.0
Lenovo 2.5 Milyon yüzde 7.3
Huawei 2.3 Milyon yüzde 6.8
Xiaomi 2 Milyon yüzde 5.8
Diğerleri 8.4 Milyon yüzde 24.3

en çok satılan tabletler listesi!

Listeye baktığımız zaman birince sırada Apple geliyor. Son dönemlerde piyasaya sürülen iPad Air ve iPad Pro modellerinin, bu orana net bir şekilde faydası var. 12.3 Milyon’luk bir satışla ve yüzde 35.8 pazar payıyla, birincilik tahtında Apple var.

İkinci sırada ise, Samsung var. Galaxy tabletlerin popülerleşmesi, şirketi iyi bir sıralamaya getirdi. Ayrıca, pazar payının büyük bir oranına yani yüzde 20’sine sahip.

Üçüncü sırada ise şaşırtıcı bir şekilde Lenovo var. Geçen yıla göre, yüzde 16.7 oranında büyüme kat eden şirket, gün geçtikçe pazar payına hakim olmaya çalışıyor.

iPad Air, nasıl bir tabletti?

en çok satılan tabletler listesi!

Uzun zamandır beklenen yeni iPad Air, üretildiği günden beri ilk defa iki farklı boyutla karşımızda. 11 ve 13 inçlik iki farklı modelde üretilen tabletin özelliklerine daha yakından bakalım. Genel olarak modeller arasında bir fark bulunmuyor. Her ikiside ince çerçeveli ve uçtan uca ekrana sahip. Kasa tasarımı alüminyum ve yumuşak hatlara sahip. Apple CEO’su Tim Cook etkinliği “iPad çıktığı günden beri en önemli gün bugün” sözleriyle açtı. Uzun zamandır söylentileri dolaşan yeni Air modelleri gücünü M2 işlemciden alacak. 128, 256, 512GB ve 1TB depolama seçenekleri gelen tablet ses kalitesi ile ön plana çıkıyor. Detaylar için konuyla ilişkin yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sıcak Fırsatlar - İndirimli ve Kampanyalı Ürünler
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: