ICQ Kapanıyor: Dile kolay tam 28 yıl!

Haberler

90’ların en popüler anlık mesajlaşma hizmeti kapanıyor!

Açılımı “I Seek You” (seni arıyorum) olan ICQ, 1996 yılında piyasaya sürüldü. Kısa sürede çevrimiçi iletişimin temel taşlarından biri haline geldi. Sosyal medya ve modern mesajlaşma uygulamalarının ortaya çıkmasından çok önce milyonlarca kişiyi anlık mesajlaşma kavramıyla tanıştırdı. Yıllar içinde ICQ teknolojik gelişmelere ayak uydurmak için evrim geçirdi, ancak temel işlevi aynı kaldı. İnsanları gerçek zamanlı olarak birbirine bağlamak.

ICQ 2001b

Birçokları için ICQ bir mesajlaşma uygulamasından çok daha fazlasıydı; dijital yetişme tarzlarının bir parçasıydı. İkonik “Uh-oh!” mesaj uyarı sesi ve ilginç çiçek logosu, hizmeti en yoğun yıllarında kullananların anılarında yer etmiştir.

ICQ 28 Yılın ardından kapanıyor

AOL, 1998 yılında ICQ’yu 407 milyon dolar karşılığında Mirabilis’ten satın aldı. Daha sonra adı VK, 2010 yılında Rusya’da moda olduğu için platformu satın aldı. Şirket, uygulamayı platformlar arası uyumlu hale getirirken modernize etmeyi amaçladı. Çok uğraşsa da VK şimdi mevcut kullanıcılara, VK Messenger’a geçmelerini öneriyor. ICQ mevcut sitesinde kapanış gününü duyurdu. Son gün 26 Haziran!

ICQ kapanıyor

ICQ’nun mirası şüphesiz kullanıcılarının anılarında ve internet tarihinde yaşamaya devam edecek. Çevrimiçi iletişim kurma biçimimizi şekillendirmede çok önemli bir rol oynadı ve etkisi sunucular karardıktan çok sonra bile hissedilecek.

Bonus: İkonik Uh-Oh! bildirim sesi.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: