IMEI kayıt ücretlerine zam geliyor!

Haberler

Yurt dışından telefon getirmenin ücretleri artık çok daha fazla oluyor! IMEI ücretlerine büyük bir zam daha gelecek.

IMEI kayıtlarına zam geliyor!

IMEI kayıt ücreti 45.953 TL’ye yükselebilir! İşte detaylar.

IMEI kaydı yaptırmak daha da zorlaşacak

Yurt dışından telefon getirmek isteyenler üzülecek! Çünkü harç bedeli fazlasıyla artıyor. Şu anlık ücret (2024) bildiğiniz gibi 31.692 TL civarında. Fakat, önümüzdeki yıl (2025) bu durum değişebilir. Vergi uzmanı Ozan Bingöl’e göre beklenen fiyat ise, 45.953 TL olacak.

Türkiye’de alınan vergiler, cezalar, harçlar, tarifeler ve benzer maktu tutarlar YDO’yu (Yeniden Değerlendirme Oranı) baz alınarak yapılıyor. Çok daha detaylı anlatmamız gerekirse: Yeniden Değerlendirme Oranı, değerlemenin gerçekleşeceği yılın Ekim ayında  bir önceki yılın yine aynı dönemlerinde Yurtiçi Üretici Fiyatları Genel Endeksine göre, meydana gelen fiyat artış oranlarını tespit ediyor.

IMEI kayıtlarına zam geliyor!

Özetle, Ekim ayında 2025 yılının harçları ve vergi oranları belli olacak. Aynı zamanda Yeniden Değerlendirme Oranı da belli olacak.

Ozan Bingöl’ün yaptığı bir diğer açıklamada ise, Yeniden Değerlendirme Oranının yüzde 45 seviyelerinde olacağını belirtti. Yani, 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle, yurt dışından bir telefon getirmek istediğiniz zaman IMEI ücreti için, 31.692 TL yerine 45.953 tl ödeyeceksiniz.

Telefon demişken, Infinix Note 40X 5G’yi daha önce duymuş muydunuz?

Uygun fiyatlı telefonları piyasaya sürmesiyle bilinen Infinix, Note 40 serisi için yeni bir telefonu görücüye çıkardı.

Mediatek Dimensity 6300 işlemcisinden güç alan Note 40X, 8 GB ve 12 GB opsiyonlu bellek seçeneği ve standart 256 GB depolama alanı ile karşımıza çıkıyor. Bu cihaz, 6.78 inç büyüklüğünde 120Hz yenileme hızına sahip, FHD+ AMOLED panel bir ekran ile bizleri karşılıyor. 108 MP arka kamera, 2 MP makro kamera, AI lensle ve 8 MP ön kamerayla piyasaya sürülecek.

Android 14’den güç alan XOS 14‘ü çalıştıran cihaz, 5.000 mAh‘lik bir bataryadan güç alıyor. Ve bu batarya, 18 W hızlı şarj desteğine sahip. Detaylar için, konuyla ilişkin yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: