Instagram ne zaman açılacak?

Haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5 Ağustos’ta (bugün) saat 13:00’da Instagram yetkilileri ile görüşecek.

Instagram açılacak mı?

Yasaktan bu yana 48 saat geçti! Şimdi ise, en önemli gelişmenin yaşanacağı gündeyiz. Eğer ki görüşme olumlu giderse, Instagram çok yakında açılacak.

Instagram açılacak mı?

Instagram açıldı mı? 5 Ağustos 2024 Güncel Durum

Bilmeyenler için, kısa bir özet geçelim:

2 Ağustos itibari ile BTK’nın aldığı kararla Türkiye’de popüler sosyal medya uygulaması Instagram‘a erişim engeli getirildi. Uygulama, “katalog suçlara uyulmadığı gerekçesiyle” kapatıldı.

Uygulama kapatıldıktan sonra çoğu kullanıcı, “Instagram açılacak mı?“, “Instagram ne zaman açılacak?” tarzında sorular sormaya başladı. Buna yönelik Bakan Uraloğlu, bir gönderi paylaştı.

Özellikle hem kanuni olarak koyduğumuz kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz. Türkiye temsilcisi olan şu andaki ilgiliyle beraber arkadaşlarımız görüşme halinde. Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an biz o engeli kaldırmış olacağız. Ama burası bağımsız bir ülke. Kanunlar, kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara, bu kurallara uymasını istiyoruz net olarak.

Instagram kapatıldı! Günlük zararı belli oldu.

Şimdi ise bilinen üzerine görüşmeler yapıldıktan sonra eksikler giderilirse, uygulama tekrardan erişime açılacak!

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: