iOS 17.5 Ne Zaman Çıkacak?

Haberler

Apple yakın zamanda iOS 17.5’i herkese açık hale getiriyor!

iOS 17.5’in 4. Beta sürümü yayında! Yeni gelecek olan bu iOS sürümü, bizleri çok heyecanlandırdı! Hazırsanız detaylara geçelim.

iOS 17.5 Geliyor!

Çıkış tarihi ve özellikleri!

Apple, bu sürümün beta testini geliştiriciler ve beta kullanıcılarıyla birlikte resmi olarak başlattı. Önümüzdeki ay çıkması planlanan bu yeni iOS güncellemesi beraberinde bir sürü yeni özellik getirecek.

Yenilikler neler?

Bu güncelleme diğer iOS 17 güncellemeleri gibi büyük bir güncelleme olmasa da beraberinde bir çok yeni özellik getirecek.

Yeni “Onarım Durumu”

iOS 17.5 beta 4’te Apple, Bul’a yeni bir “Onarım Durumu” özelliği ekledi. Bu özellik sayesinde kullanıcıların iPhone’larını onarıma göndermek üzere olduklarını Apple kimlikleri ve parolalarıyla onaylamalarına yardımcı olur. Yani Apple teknisyenleri, kişinin ellerinde bulunan iPhone’un sahibi olduğunu anlayabilir. Bu yüzden Çalınan Aygıt korumasını ve Bul’u kapatmadan onarıma devam edebilirler.

Kısacası bu özellik kullanıcıların, onarım sırasında Bul’u kullanarak cihazlarını takip edebilmesine olanak sağlar. Bu özellik öncesinde Apple, kullanıcıların Bul’u devre dışı bırakmasını zorunlu hale getiriyordu.

Apple News+ için yeni oyun

Apple News+ aboneleri, bu güncellemeden sonra Apple News uygulamasında yeni bir kelime oyunu bulacaklar. Bu oyun geçen yıl Apple News’a eklenen günlük bulmaca ve bulmaca mini oyunlarının ardından gelen üçüncü oyundur.

iOS 17.5 ayrıca Apple News+ oyunlarının üçüne de Game Center entegrasyonu ekliyor. Bu özellik sayesinde Günlük Çözme Süresi ve Günlük Skor istatistikleri için oluşturulmuş skor tabloları görebilirsiniz.

iOS 17.5’daki tasarım değişiklikleri

Bu güncelleme dikkat edilmesi gereken birkaç küçük tasarım değişiklikleri içeriyor.

  • Podcast widget’ı, çalmakta olduğunuz podcast’in resmine göre farklılık gösteren yeni bir dinamik renge sahip olacak şekilde değişti.
  • Ayarlar uygulamasında, “Gizlilik ve Güvenlik” altında “Web Tarayıcıları için Parola Erişimi” adında bir menü eklendi.
  • Apple, Apple Books uygulamasında üst gezinme çubuğundaki “Okuma Hedefi” simgesini yeniden tasarladı.

9to5Mac Tarafından keşfedilen kodu barındıran iOS17.5, AirTag gibi aksesuarlar için takip önleme özelliklerine odaklanan bir sistem içermekte.

Find My uygulamasına eklenen dizeler sayesinde artık, Apple veya Find My sertifikalı olmayanlar da dahil olmak üzere izleme aksesuarlarını tanımlayabileceğini ortaya koyuyor.

Dilerseniz, Ubisoft 7 Yeni Assasin’s Creed oyunu için kolları sıvadı! Adlı yazımızı da okuyabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: