Yeni yayın platformu “KICK” büyümeye devam ediyor!

Haberler

Yeni yaygınlaşmaya başlayan, twitch’in bire bir rakibi olan yayın platformu kick, tam gaz büyümeye devam ediyor!

kick nasıl yayın açılır

Aslında 2022’de açılmış olan bu platform adını henüz daha yeni duyurmayı başardı. Türkiyede yaygınlaşması ardından, kumar içerikleriyle beraber siteye erişim yasağı gelmişti. Fakat geçtiğimiz günlerde kullanıma tekrardan açılan platform, yeni yayıncılarıyla beraber platformunu güçlendirmeye devam ediyor.

Kick nedir ve neden kick?

Yayıncı olmak isteyenlerin, ücretsiz olarak kayıt olup yayın açmasına olanak sağlayan bir platform. Twitch’e göre yayıncının kişisel gelirinin çok daha yüksek olduğu kick, yeni yayın açmaya başlayanlar için çok büyük bir şans. Sizde eğer ki herhangi bir platformda yayın açmak istiyorsanız kesinlikle gideceğiniz ilk durak kick’e giriş yapmak olmalı.

Kick platformu nasıl popülerleşti?

Twitch’de devamlı olarak yayın açan yayıncıları kendi platformuna çekmeyi başardı. Çünkü twitch Türkiye’de yayıncılara karşı olan ilgisizlikten dolayı yayıncılar artık farklı bir platform arayışı içindeydi. Bu kısımda ise Kick devreye girdi ve yayıncılardan keseceği komisyonun az olmasından ayrıca işin Türkiye tarafındaki desteğini çok iyi bir şekilde sağladıkları için bilinen yayıncıları kendi platformuna çekmeyi başardı.

Hangi popüler yayıncılar artık kick’te?

Bildiğiniz gibi nerdeyse artık çoğu ünlü yayıncılar twitch platformu yerine kick’i tercih ediyor. Peki hangi yayıncılar platformunu değiştirdi? Sayamayacağımız kadar yayıncı içerisinden çok fazla dikkat çekenler de mevcut. Bunlar Jahrein, PurpleBixi, Elraenn, Hype, Ebonivon ve Eray. Ayrıca listeye ekleyemediğimiz kadar onlarca Türk hatta ve hatta global yayıncılar da artık kick’te.

Kick’te nasıl yayın açılıyor?

Kick’e giriş yapıp hesabımızı oluşturduktan sonra sağ üstten profilimize tıklıyoruz, creator dashbord kısmına giriyoruz. Sol altta bulunan Settings kısmını açıyoruz ve Streamer Key’i seçiyoruz. Açılan sayfadaki key’i kopyaladıktan sonra yayın açacağımız uygulamanın ayarlarına Keyimizi yapıştırıyoruz. Ve artık sizde kick üzerinden yayın açabilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: