MediaTek Yapay Zekalı İşlemci Geliştiriyor!

Haberler

Son zamanlarda iyice artan yapay zeka dalgasının sonucunda, yapay zekalı işlemciler geliyor! MediaTek’in ürettiği işlemciler piyasada kendine yer edinecek gibi duruyor.

MediaTek şuanda Qualcomm’un hakim olduğu Windows on ARM bilgisayar pazarına girmeye hazırlanıyor. Çin’den gelen bilgilere göre çip üreticisi, özellikle Windows PC’ler için tasarlanan kendi ARM tabanlı işlemcisini geliştiriyor.

"MediaTek

MediaTek, Windows on ARM İşlemcisi Geliştiriyor

Günümüzde Windows on ARM platformu Qualcomm Snapdragon işlemciler ile kullanılabiliyor. Şirket ise hızlı adapte olmak için mevcut ARM mimarisine dayanan Windows işlemciler üzerine çalışıyor. Bu işlemci önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak gibi duruyor.

Aslında MediaTek’in bu hamlesi çok önemli bir zamanda geliyor. Qualcomm ve ARM arasındaki anlaşma 2025’te bitiyor. Bu tarihten sonra ARM teknolojisi tüm şirketler için açık olacak. MediaTek, ARM teknolojisini kullanarak kendi işlemcisini yapmak istiyor.

Microsoft, ARM teknolojisini geliştirmek için Windows on ARM girişimini destekliyor. Ama şuanda ARM tabanlı bilgisayarlarda Qualcomm markası kullanılıyor. MediaTek Qualcomm’un tekelini kırmayı amaçlıyor.

MediaTek’in bu piyasaya girmesi diğer üreticilerin de dikkatini çekecek gibi duruyor. Erken aşamada olsa da, MediaTek’in bilgisayar işlemcisi geliştireceği iddiası dikkat çekiyor.

Daha Fazla Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: