Microsoft polislerin Azure kullanmasını yasakladı!

Haberler

Microsoft, ABD polislerinin Azure OpenAI’nin yapay zeka destekli yüz tanıma teknolojisini kullanmasını yasakladı!

Microsoft, Azure OpanAI hizmetine ilişkin hizmet koşullarını geçtiğimiz Çarşamba günü güncelledi. Yeni koşullar, Azure OpenAI hizmeti kapsamında sunulan yapay zeka destekli yüz tanıma ve entegrasyonlarının ABD polisi tarafından kullanılmasını açık bir şekilde yasaklıyor. Bu yasak, mevcut ve gelecekteki görüntülü analiz modelleriyle entegrasyonları da içeriyor.

Alınan bu karar ABD polisinin gerçek zamanlı kimlik tespiti yapmasını sağlayan entegrasyonu da sonlandırmış oldu. Bu karar ile teknoloji devinin Amerikan polisi ile karşı karşıya kalması da muhtemel

Kararın nedeni bilinmiyor

Microsoft konuya ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı. Tahminler ise şirketin yüz tanıma teknolojisinin %100 doğru sonuç vermemesi. Ayrıca geçtiğimiz yıldan beri bu teknoloji oldukça tartışıldı. Bu ve benzer teknolojilerin kişilik haklarını tehdit ettiği düşüncesi tartışmaların merkezindeydi.

microsoft yüz tanıma teknolojisi

Her ne kadar tartışama konusu olsa da, yapay zekanın dur durak bilmeden gelişmeye devam etmesi bu tarz teknolojilerin kullanılmasını engelleyemecek gibi. Öyleki Fransız polisi önümüzdeki yaz gerçekleşecek 2024 olimpiyatları için yüz tanıma teknolojisini test etmeye başladı bile.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: