Sakın aldanmayın! 90 gün ücretsiz Netflix E-Postalarına dikkat!

Haberler

Popüler dizi-film platformu Netflix için oluşturulan sahte E-Posta kampanyası dolaşımda.

E-Posta üzerinden kredi kartı dolandıcılığı pek de yeni bir şey değil. Öyle ki hemen her konuda bu tarz E-Postalar sık sık karşımıza çıkar. Bu kez sahte kampanyanın muhatabı Netflix. Bir süredir dolaşımda olan sahte E-Posta ile bir çok kullanıcının kredi kartı bilgisinin çalınmış olduğu düşünülüyor.

netflix 90 gün ücretsiz

Sahte E-Posta içeriği

Kullanıcılara gönderilen E-Posta İngilizce ve oldukça başarılı bir kopya. İnandırıcı olması içinse Netflix’in bildirimleri ile birebir aynı tasarımla hazırlanmış. E-Posta’nın içeriğinde ise üyeliğinizin sona erdiği, 90 gün ücretsiz kullanım hakkı için “Extend for Free” butonuna tıklamanız isteniyor. Bu buton sizi başka bir web sayfasına yönlendiriyor ve kredi kartı bilgilerinizi girmeniz isteniyor. Buradan sonrası ise malum. Bilgileriniz alındıktan sonra elbette ücretsiz bir üyelik uzatma işlemi gerçekleşmiyor.

Dolandırıcılar bu ve benzeri sahte E-Postaları uzun yıllardır gönderiyor. İnandırıcı olması içinse platformların orijinal E-Posta taslaklarını birebir kopyalıyor. Böylece hedefteki kişiler gelen E-Postayı gerçeğinden ayıramayacakları bir durumda kalıyor. Şüphe duyduğunuz bir E-Posta tarafınıza ulaştığında, içerikteki herhangi bir yere tıklamadan önce E-Postayı gönderen mail adresini kontrol etmeniz oldukça önemli. E-Postayı gönderen adres ile gerçekten üyeliğinizin olduğu platformların mail adreslerini ve uzantılarını kontrol etmenizi öneriyoruz.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: