PlayStation 5 Pro resmi olarak tanıtıldı!

Haberler

Uzun zamandır beklenen ve sızıntılarıyla sürekli gündemde olan PlayStation 5 Pro, resmi olarak tanıtıldı. Sony, yeni konsoluyla devrim yaratacak.

PlayStation 5 Pro resmi olarak tanıtıldı!

Daha iyi render performansıyla ve çok daha yüksek yapay zeka özellikleri ile karşınızda PS5 Pro…

PlayStation 5 Pro özellikleri

Sony şirketinde mühendis olarak görev alan Mark Cerny, 10 dakikalık bir video ile birlikte PS5 Pro’nun tanıtımını resmi olarak gerçekleştirdi. Tamamen performansa odaklanan yeni konsol, 60FPS hızını destekleyebiliyor. Önceki modellerde, bazı oyunlar haricinde genel olarak 30FPS verebilen PlayStation 5, Pro sürümü ile birlikte 60FPS gibi değerleri kullanıcılarına sunabilecek. Bu değer, daha akıcı ve takılmalar/donmalar yaşatmadan oyun oynamanızı sağlayacak.

PS5 Pro’nun işlemcisinde yer alan grafik biriminin işlem birimleri yüzde 67 artırıldı. Bununla birlikte RAM performansı da yüzde 28 artırılıyor. Ayrıca oyunlar için bir hayli önemli olan render performansı da yüzde 45 artışa geçiyor. PlayStation 5’in standart sürümünü 10 TFLOPS olarak görüyoruz. PS5 Pro’yu ise, 33 TFLOPS olarak görebiliyoruz. Yani, bütün değerler ciddi derecede yükselmiş durumda.


Işın izleme (Ray Tracing) yeni yapay zeka sayesinde çok daha performanslı ve verimli çalışıyor. PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) teknolojisini tamamen destekleyen konsol, yükseltme teknolojisinden (Up-Scaling) yararlanabiliyor. Bu teknoloji, görüntü kalitesini artıyor ve performans sorunları yaşatmıyor.

PlayStation 5 Pro, 8-bit işlemde 300 TOPS (Tera İşlem/Saniye) kapasitesine sahip. Bütün bunlarla birlikte Sony, PS5 Pro’nun, Spider-Man serisi, Last of US serisi ve God of War serisi gibi birçok oyunda daha yüksek görüntü kapasitesi verebildiğini ve performanstan ödün vermek yerine performansı artırarak çalışacağını söyledi.

PlayStation 5 Pro çıkış tarihi ve fiyatı

PS5 Pro, 7 Kasım 2024 tarihinde piyasaya sürülecek. Konsolun çıkış fiyatı listesi şu şekilde:

PlayStation 5 Pro resmi olarak tanıtıldı!

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: