Scarlett Johansson: ChatGPT’deki ses benim!

Haberler

Scarlett Johansson ChatGPT’nin sesli asistanı Sky’ın sesinin, kendi sesi olduğunu iddaa etti!

Ünlü oyuncu Scarlett Johansson, OpenAI’nin geliştirdiği ChatGPT sohbet botunda yer alan sesli asistanın sesinin kendi sesi olduğunu ve yasal işlem başlatacağını söyledi. OpenAI cephesi ise bu iddayı reddetti.

Scarlett Johansson: ChatGPT'deki ses benim!

The Washington Post’a röportaj veren Johansson, sesli asistanda kullanılan sesin kendi sesi olduğunu belirtti. Öyleki Johansson, daha önce OpenAI’nin CEO’su Sam Altman ile görüştüğünü ve Sky için seslendirme yapmasını istediğini söyledi. Ancak ünlü oyuncu teklifi reddetti. Johansson’un iddası ise HER filminde seslendirdiği yapay zeka karakterinin sesine benzer bir ses kullanıldığı.

Yasal işlem başlatacağım

Johansson demoyu duyduğunda şok olduğunu ve öfkelendiğini söyledi. Arkadaşlarının ve haber kuruluşlarının kendi sesi ile Sky’ın sesini ayırt edemediğini ve buna inanamadığını sözlerine ekledi. Ünlü oyuncu, “Bay Altman, bunun rastlandı olmadığını ima eden paylaşımlar da yaptı. Paylaşımında ‘HER’ yazıyordu.” Johansson konuya ilişkin yasal işlem başlatacağını da belirtti.

Ünlü oyuncunun ardından Sam Altman’da konuya ilişkin açıklama yaptı. Altman, “Sky’ın seslendirmesi için daha önce bir seslendirme sanatçısı seçmiştik. Sky’ın sesini Bayan Johansson’a benzeyecek şekilde tasarlamamıştık. Kendisi ile daha iyi bir iletişim kuramadığımız için özür dileriz.” şeklinde konuştu.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: