Snapdragon 6 Gen 3 tanıtıldı

Haberler

Qualcomm yeni işlemcisi Snapdragon 6 Gen 3’ü duyurdu.

Qualcomm sessiz sedasız yeni uygun fiyatlı cihazlar için ürettiği işlemcisi Snapdragon 6 Gen 3‘ü tanıttı. Şirket, yeni işlemcinin Snapdragon 7s Gen 2‘nin hızı azaltılmış bir varyantı olarak piyasa sürdü. SM6475-AB kod adlı yeni işlemcinin uygun fiyatlı akıllı telefonlarda kullanılması planlanıyor.

Snapdragon 6 Gen 3 Özellikleri

6 Gen 3 aslında telefon üreticileri için çok önemli bir işlemci. Önemli olmasının sebebi ise markaların tanıtacakları yeni akıllı telefonlarında bu işlemciyi kullanması, yüksek performanslı cihazları daha uygun fiyatla satışa sunabilecekleri anlamına geliyor.

Snapdragon 6 Gen 3 tanıtıldı

Snapdragon 6 Gen 3, 4 x 2,4 GHz Cortex-A78 performans çekirdeği ve 4 x 1,8 GHz Cortex-A55 verimlilik çekirdeği ile geliyor. İşlemci de Adreno 710 GPU yer alıyor. Ayrıca LPDDR4x ve LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 desteğide mevcut.

Snapdragon 7s Gen 2 ise 4 x 2,4 GHz Cortex-A78 performans çekirdeği ve 4 x 1,95 GHz Cortex-A55 verimlilik çekirdeğine sahip ve GPU olarak Adreno 710 kullanıyor. Kısaca iki işlemci neredeyse birbirisinin aynısı. Tek fark 7s Gen 2, FHD+ çözünürlükte 144Hz yenileme hızını destekliyor. Bu destek 6 Gen 3’de bulunmuyor. 6 Gen 3 ise yeni hiçbir özellik barındırmıyor. Kısaca Qualcomm’un aynı işlemciyi farklı model adıyla yeniden duyurdu diyebiliriz.

Kaynak: Qualcomm

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: