Threads Türkiye’de geçici olarak kapatılıyor!

Haberler

Meta, X’e rakip olarak piyasaya sürdüğü sosyal medya platformu Threads’i kapatacağını duyurdu.

Şirket, Rekabet Kurumu’nun geçici talimatı uyarınca 29 Nisan’dan itibaren Türkiye’de Threads kullanımını durduracağını duyurdu.

threads türkiyede kapanıyor

Rekabet Kurumu geçtiğimiz ay Threads Platformu hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturma, günde 4.8 Milyon TL idari para cezası verilmesiyle sonuçlanmıştı. Instagram ve Threads arasındaki veri aktarımından ötürü, gerçekleşebilecek veri birleştirme işlemlerinin önüne geçmek için geçici tedbir kararı alınmıştı. Yapılan açıklamada Facebook, Instagram, Whatsapp veya Türkiye’de çalışan herhangi başka bir Meta uygulamasının bu durumdan etkilenmeyeceği de ifade edildi.

Threads Türkiye’de kullanılamayacak

Şirketin konuya ilişkin yaptığı açıklama ise şu şekilde;

Rekabet Kurumu’nun kararının ardından Threads, 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye’deki kullanıcılar tarafından kullanılamayacak.

Bir Threads profili oluşturduysanız ve Türkiye’de bulunuyorsanız, profiliniz devre dışı bırakılacak, ancak silinmeyecek. Şu anda profilinizi yeniden etkinleştirmeniz mümkün değil. Bu durumun Instagram hesabınızı ve verilerini etkilemeyeceğini unutmayın.

Profiliniz devre dışı bırakılmış olsa da, istediğiniz zaman Threads bilgilerinizin bir kopyasını indirebilirsiniz. Ayrıca profilinizi silmeyi de seçebilirsiniz.

Threads’i yakın gelecekte Türkiye’ye geri getirmek için çalışıyoruz.

 

Daha fazla Haber

Etiketler: meta, Threads, Threads kapatılıyor, Threads türkiye, , X

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: