Microsoft’un yeni yapay zeka modeli Muse ile tanışmaya hazır olun. Teachable AI Experiences ve Xbox Game Studios’un Ninja Theory stüdyosuyla iş birliği içinde geliştirilen bu yapay zeka, oyun geliştiricilerinin iş yükünü büyük ölçüde azaltacak. İşte detaylar.
Muse, 1,6 milyar parametre ile eğitilmiş ve tam 1 milyar görsel ve kontrolcü eylemi ile beslenmiş devasa bir model. Bunu yaklaşık 7 yıllık kesintisiz insan oyun zamanına eşdeğer olarak düşünebilirsiniz. İşte detaylar.
Microsoft Muse
Microsoft’un yapay zekası Muse, tam olarak neler yapabiliyor?
- Oyunun 3D yapısını anlayıp yeniden üretebiliyor.
- Görseller ve kontrolcü eylemleri üretebiliyor.
- 2 dakikaya kadar uzunlukta sekanslar oluşturabiliyor.
- “Dünya modeli” modunda oyunun gelişimini tahmin edebiliyor.
- Kamera hareketleri, yol seçimleri ve yeni karakterler yaratabiliyor.
- Oyunun fizik motorunu bozmadan değişiklikler yapabiliyor.
Yukarıda bahsettiğimiz işlevlerin bir yapay zeka tarafından yaratılacak olması gerçekten çok iyi. Çünkü oyun dünyasında henüz böyle bir şey görülmemişti. Ancak, Muse’un gücü sayesinde, geliştiriciler yeni konseptler deneyebilir, oyunlarını genişletebilir ve eski donanımlarda çalışan retro oyunları modern makinelere taşıyabilir. Bu, klasik oyunların yeni nesil oyuncularla buluşmasına yardımcı olabilir.
Muse’un modelleri, örnek verileri ve WHAM’ı, Azure AI Foundry’de bulunuyor. Kısa, etkileşimli yapay zeka oyun demoları ise bu yıl içinde Copilot Labs aracılığıyla sunulacak.
İlginizi çekebilir: Hindistan, ChatGPT ve DeepSeek rakibi yapay zeka geliştiriyor
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Microsoft, yeni yapay zekası Muse ile neyi hedefliyor? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.