Windows 11’e oyun kontrolcüleri için ekran klavyesi geliyor!

Haberler

Windows 11’e yeni gelen bir özellik sayesinde, Xbox kontrolcüsü ile ekran klavyesini kontrol edebileceksiniz! Microsoft, kullanıcı deneyimini artırıyor!

Windows 11'e oyun kontrolcüleri için ekran klavyesi geliyor!

Microsoft gün geçtikçe kullanıcı deneyimini artırmaya devam ediyor! Söz konusu özellik, kontrolcü kullanan kullanıcılara yönelik çalışıyor. Harici bir oyun konsolunu bilgisayarınıza bağladığınız zaman, kontrol edebileceğiniz bir ekran klavyesi Windows 11’e eklendi.

Windows 11 ekran klavyesini kontrolcü ile kontrol edebileceksiniz!

Windows 11'e oyun kontrolcüleri için ekran klavyesi geliyor!Şirket, Xbox kontrolcüleri için özel olarak tasarlanan yeni bir ekran klavyesini test ediyor. Ekran klavyesini açtığınız zaman sol üstte bulunan keyboard layout kısmına giriş yapıyorsunuz. Ardından, gamepad seçeneğini seçiyorsunuz. Bu aşamadan sonra, tıpkı Xbox konsollarda olduğu gibi ekran klavyesini kontrolcünüzden kontrol edebiliyorsunuz.

X düğmesine bastığınız zaman yazdığınız şeyleri silebiliyorsunuz. Boşluk çubuğuna basmak için de kısayol olarak Y butonu eklenmiş bir vaziyette. Sağ alt tarafta bulunan dil özelliği sayesinde, klavyenizin dilini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Xbox’ın kendi arayüzünde çalışan mantık, Windows’a da, entegre edilmiş.

Oyunlarda da sorunsuz çalışan klavye özelliği, kontrolcünüz bilgisayarınıza bağlı iken sizi klavye kullanma zorunluluğundan kurtarıyor. Ayrıca Microsoft, bu güncelleme ile beraber Windows Game Bar’ı daha küçük ekranlar için yeniden tasarlıyor. Daha kompakt bir arayüze kavuşan Xbox Game Bar için çeşitli iyileştirmeler de yapıldı. Ve Xbox denetleyicisi sayesinde uygulamalarda gezinmeniz çok daha kolay bir hale geldi.

Konuyla ilgili video

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: