BTK mobil operatörlere ve İSS’lere ceza yağdırdı: 40 milyon TL!

Haberler

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, bir çok telekomünikasyon firmasına ceza kesti! İşte ceza alan firmalar ve detaylar.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, aralarında Türk Telekomun’da bulunduğu bir çok firmaya ceza verdi. Toplam kesilen ceza 40 Milyon TL‘yi aşıyor. BTK, bu tutarın 14 Milyon TL’sini Türk Telekom firmasına kesti.

BTK telekom firmalarına 40 milyon TL ceza verdi

BTK toplam 40.038.000 TL idari para cezası kesti

BTK’dan yapılan açıklamaya göre, fesih işlemi nedeniyle İşNet, Millenicom, SuperOnline, Türk Telekom, TT Mobil, TT NET, Turkcell, Vodafone ve VodafoneNet‘e toplam 31.442.739 TL ceza kesildi. Öte yandan Digiturk, D-Smart, Millenicom, SuperOnline, TurkNet, TürkSAT, Türk Telekom ve VodafoneNET‘e yasal devir süresini aştıkları gerekçesiyle 5.782.708 TL para cezası verildi.

Ayrıca VodafoneNet, SuperOnline ve Türk Telekom‘a, gerçeğe aykırı bilgi ve belge bildirdikleri gerekçesiyle 1.068.082 TL, TTNET‘e ise normal internet hizmetlerini mesai saatleri dışında başlatıp faturalandırdığı gerekçesiyle 848.036 TL para cezası verildi. TT Mobil‘e borç, alacak ve ters ibrazlardan dolayı 895.896 TL para cezası kesildi.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: