ChatGPT’nin bilinmeyen özellikleri!

Haberler

ChatGPT bulunduğumuz dönemde en popüler yapay zekalar arasında yer alıyor. Bugün günlük hayatımızda fazlasıyla kullandığımız bu yapay zekanın az bilinen özelliklerini inceleyeceğiz.

ChatGPT'nin az bilinen özellikleri!

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilmiş ve 2022 yılında kullanıma sunulmuş bir yapay zeka aracıdır. Fazlasıyla kullanılan bu yapay zekanın az bilinen özelliklerini gelin hep birlikte inceleyelim.

Uzun metinleri özet haline getirmek

Elinize herhangi bir kaynaktan geçmiş, fazlasıyla uzun metinleri okumaya uğraşmak istemiyorsanız bu metinleri özet haline getirmek oldukça basit. Metni ChatGPT‘ye gönderip özetlemesini isterseniz bunu sizin için yapacaktır. Bu özellik zamandan tasarruf etmek için fazlasıyla iyi.

Custom Instructions (Özel Talimatlar)

bu özellik sayesinde ChatGPT’ye kendinizle ilgili herhangi bir bilgiyi paylaşabilirsiniz. Bu sayede yapay zeka sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda cevaplar vermeye başlayacaktır. En basitinden isminizi iletirseniz her zaman size isminizle hitap edecektir. Bu özelliği kullanmak için aşağıdaki adımları uygulayınız.

  • 1. Adım: Ekranın sol alt kısmında yer alan profilinize tıklayın.
  • 2. Adım: Ekrana gelen seçenekler arasında “Customize ChatGPT” seçeneğine tıklayın.
  • 3. Adım: Önünüze gelen pencerede, üstte yer alan metin kutusuna yapay zekanın hakkınızda bilmesini istediğiniz bilgileri yazınız. Adınız, yaşınız ve mesleğiniz bunlara örnek olarak gösterilebilir.
  • 4. Adım: Altta yer alan metin kutusuna ise yapay zekanın size vereceği yanıtları şekillendirebilirsiniz. Örneğin size göstereceği metinlerin kısa veya uzun olmasını isteyebilirsiniz. Aynı zamanda yapay zekanın size isminizle hitap etmesini isterseniz de altta bulunan metin kutusunu kullanabilirsiniz.
  • 5. Adım: İstediğiniz talimatları verdikten sonra pencerenin sağ altında bulunan “Save” butonuna tıklayarak bilgileri kaydedebilirsiniz.
Yanıt uzunluğu belirlemek

ChatGPT, kendisine girilen bilgilere göre, sorduğunuz soru hakkında sizlere bilgi sunar. Bundan dolayı sorudan soruya değişkenlik gösterecek şekilde uzun veya kısa yanıtlar alırsınız. Tabii bunu da kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Örnek olarak “Bana Fransız ihtilali hakkında bilgi ver ama maksimum 50 kelime olsun.” gibi bir istekte bulunursanız yapay zekada size buna göre bir metin sunacaktır.

Spesifik Sorular Sorun

ChatGPT’ye herhangi bir konu hakkında soru sorduğunuzda yapay zekanın bu konu hakkında bir sınırlaması olmayacaktır. Herhangi bir örnek vermemiz gerekirse, ChatGPT’den bir meyve önerisi isterseniz size dünya üzerinde var olan herhangi bir meyveyi önerebilir. Eğer daha spesifik bir soru sorarsanız, mesela “Bana Türkiye de rahatlıkla bulunabilen bir meyve önerir misin?” gibi bir soru sorarsanız daha iyi bir cevap alırsınız.

ChatGPT’ye kişilik verme

ChatGPT’ye bir kişilik verebilirsiniz. Örneğin kendisine ünlü bir oyuncu veya bir diş hekimi olmasını söyleyebilirsiniz. Eğer bu özelliği kullanırsanız alacağınız cevaplar değişiklik gösterecektir. Eğer ki ondan Al Pacino olmasını isterseniz kendisi Al Pacino olacaktır ve sorduğunuz sorulara ona göre cevap verecektir.

Dilerseniz, ChatGPT Nedir, Nasıl Kullanılır? Yazımızı da okuyabilirsiniz.

Etiketler: ChatGPT, Gizli özellikleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: