Microsoft’un yeni emoji paketi Windows 11’de

HaberlerMicrosoft

Microsoft’un vaat ettiği 3D sürüm emojiler değil

Microsoft, akıcı tarz emojilerini bu hafta Windows 11’de kullanıma sunuyor. İşletim sistemi için bir dizi önemli hata düzeltmesini ve Microsoft’un bu yılın başlarında önizlemesini yaptığı yeni emojileri içeren, yeni ve isteğe bağlı güncelleme kullanıma sunuluyor. Tamamen yeni bir tarz olsa da, Microsoft’un daha önce vaat ettiği 3D görünüm değil – şirket bunun yerine 2D’yi seçti.

Windows 11’deki yeni emojiler, Microsoft’un standart ataç emojisini Clippy karakteriyle değiştirdiği için Clippy’nin geri dönüşünü içeriyor. Emojiler ayrıca parlak ve doygun renkler içerecek şekilde yeniden tasarlandı, ancak onları öne çıkaran 3D özelliklerden yoksun.

Temmuz ayında tasarım blogunda yapılan sessiz bir güncellemede Microsoft, “Yeni emoji stili yalnızca Windows 11’de mevcuttur ve 2D’dir. Windows 10 müşterileri için hâlâ çeşitli emojiler sunuyoruz.” şeklinde açıklamada bulunmuştu. Aynı blog yazısı, Microsoft’un “2D yerine 3D tasarımları tercih ettiğini ve emojilerimizin çoğunu canlandırmayı seçtiğini” de belirtiyordu.

Microsoft'un yeni emoji 'lerinin daha fazla 3D olması gerekiyordu.
Microsoft’un yeni emoji ‘lerinin daha fazla 3D olması gerekiyordu.

Microsoft’un bu yılın başlarında gösterdiği Windows 11’de etkileyici 3D emojileri görüp göremeyeceğimiz belli değil. 3D’nin olmaması, Microsoft’un Windows’ta emoji görüntülemek için kullandığı renkli yazı tipi biçiminin teknik sınırlamalarıyla ilgili olabilir. Apple, emojisini oluşturmak için bitmap’leri kullanırken, Microsoft çok daha ölçeklenebilir ve emoji daha düzse dosya boyutu avantajlarına sahip bir vektör formatı kullanır.

Bu Fluent emojilerinin 3D ve animasyonlu sürümlerinin Microsoft Teams gibi ürünlerde görünmesini bekliyoruz, ancak yeni emojileri Windows’ta istiyorsanız, Windows 11’e yükseltmeniz gerekecek. Microsoft, bunun olmadığını açıkça belirtti. Bu yeni emojileri Windows 10’a getirmeyi planlamıyor.

Daha fazla Haber

Etiketler: clippy, emojiler, microsoft, windows 10, windows 11, windows 11 emoji, windows emoji

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: