Mythos Cards Nevzat Aydın’dan 16 milyon dolar yatırım aldı

Haberler

Koleksiyonluk basılı ve dijital kart platformu Mythos Cards, Nevzat Aydın’dan yatırım aldı.

mythos cards nevzat aydin 16 milyon dolar yatirim aldi

Yemeksepeti‘nin kurucusu ve eski CEO’su Nevzat Aydın yatırımlarına devam ediyor. Aydın, koleksiyonluk kart platformu Mythos Cards‘a 16 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı.

Nevzat Aydın yaptığı açıklamada, “Kendimi bildim bileli, çıkartma albümlerini, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası kartlarını büyük bir heyecanla topluyordum. Mythos Cards, kuruluşundan bu yana takip ettiğim bir firma. Kurulduğu günden bu yana yenilikçi ürünleri ve güçlü lisans anlaşmaları ile koleksiyon kartı sektöründeki bir boşluğu başarıyla doldurmakta olup, bu yatırımın şirketin Türkiye’nin bu kadar katma değerli bir konuma gelmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Mythos Cards’ın kurucularından Aybars Canbay ise şunları söyledi: “Nevzat Aydın, bu şirketi kurduğumuz ilk günden beri bize rol model olan çok değerli bir insan ve çok önemli bir yatırımcı. Onun tecrübelerinden faydalanarak önümüzdeki dönemde daha da büyümek ve Türkiye’yi koleksiyon kartları pazarında önemli bir oyuncu haline getirmek istiyoruz” dedi.

2021 yılında Aybars Canbay ve Sema Nayman Uğur tarafından İstanbul’da kurulan Mythos Cards, kuruluş başlangıcında bir çok ünlü futbolcudan da yatırım almıştı. Bu futbolcular arasında Hamit Altıntop, Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan gibi isimler yer almıştı. Şirket kendisini koleksiyonluk basılı ve dijital kart platformu olarak konumlandırıyor. Türkiye’nin önde gelen futbol kulüplerinin de lisans haklarına sahip olan şirket, uluslararası ortaklıklar yaparakta koleksiyon ağını genişletmeye devam ediyor.

Amerikalı Topps Company‘nin Türkiye’deki perakende ve pazarlama ortağı da olan firma, bir çok farklı futbol ligi, film ve çizgi film karakter kartlarının da Türkiye’de satışını gerçekleştiriyor. Bunların başında UEFA Şampiyonlar Ligi, Formula 1, Star Wars ve Minions geliyor. Şirketin Türkiye genelinde 20.000’den fazla satış noktası bulunuyor. Basılı kartların arasına önümüzdeki yıldan itibaren İngiltere Premier Ligi ve NBA’in de katılması planlanıyor.

Mythos Cards aynı zamanda koleksiyon değeri olan dijital kartların satışını da gerçekleştiriyor.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: