Spotify yeni AI playlist özelliğini duyurdu!

Haberler

Spotify daha önce AI Dj özelliği ile yapay zekaya giriş yapmıştı. Popüler müzik dinleme platformu şimdide isteme dayalı çalma listesi oluşturmaya imkan sağlayacak.

Geçtiğimiz dönemde yapay zeka alanıda AI Dj özelliği ile giriş yapan Spotify, bu alanda yeni bir özelliği daha hayata geçiriyor. Dünyanın en büyük müzik dinleme platformu bu alanda da rakiplerinin önün geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni özelliğin adı AI Playlist. Şirket yaptığı açıklamada, kullanıcıların yazılı istemlerle çalma listeleri oluşturabileceğini belirtti.

AI playlist nasıl oluşturulur

Spotify AI Playlist beta aşamasında kullanımda

Spotify, müzik türüne, zamana ve mekana özel çalma listelerinin yanı sıra, kullanıcıların yapay zeka ile yazılı istemlerle playlist oluşturmaya imkan sağlıyor. Örneğin “yağmurlu bir günde koşarken” veya “dünyayı kurtarırken” çalan şarkılar şeklinde istemlerde bulunulabilecek. Tabii Spotify bunları yaparken yine kullanıcıların dinleme alışkanlıkları ve çalma listelerinden faydalanmaya devam edecek.

AI Playlist nasıl kullanılır?

AI playlist nasıl oluşturulur

Bu özelliği kulanmak için önce “Kitaplığın” sekmesine giriyoruz. Ardınan ekranın sağ üst köşesindeki artı düğmesine (+) dokunuyoruz. AI Playlist mevcut “Çalma Listesi” ve “Blend” seçeneklerinin altında yeni bir seçenek olarak geliyor.

AI playlist nasıl oluşturulur

Kullanıcı olarak herhangi bir istem aklınıza gelmiyorsa, Spotify size yardımcı olmak için “enstrümantal müzik ile işe odaklanın”, “arka plan kafe müziği ile sessizliği bozun” veya “eğlenceli, iyimser ve pozitif şarkılarla motive olun” gibi örnek istemler de sunuyor. Oluşturduğunuz AI Playlist’i kaydetmek için “Oluştur” düğmesine dokunarak kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: