Valve, 656 Milyon Poundluk Dava ile Dertte!

Haberler

Valve, kendisine açılan 656 Milyon Poundluk dava ile dertte. Türk Lirası bazında 27 milyar TL’ye denk gelen bu dava neden açıldı?

Dava Birleşik Krallık tarafından açıldı. Valve, PC oyun piyasasındaki gücünü kullanarak rakip platformların daha ucuz oyun satmasını engellemekle suçlanmakta. Fakat özet olarak bu davanın sebebi Steam’in fiyat politikaları. Davacı dijital haklar savunucusu Vicki Shotbolt, Steam’in aldığı yüzde 30’luk komisyonun tüketicilere zarar verdiğini söylüyor.

Vicki Shotbolt’un avukatı Natasha Pearman “Valve, pazarı manipüle ediyor. Birleşik Krallık’taki tüketicilerden faydalanmaktalar.” dedi. Rekabet yasalarının üzerinde duran avukat, toplu davaların şirketleri sorumlu tutmak için önemli olduğunu dile getirdi.

Valve, kendisine açılan 656 Milyon Poundluk dava ile dertte. Türk Lirası bazında 27 milyar TL'ye denk gelen bu dava neden açıldı?

Bu dava ile ortaya çıkan belgelere göre Valve, yayıncı ve geliştiricilere fiyat eşitliği anlaşması imzalatmakla suçlanmakta. Buna göre anlaşma ile Valve kendi platformunda yayınlayacağı oyunların en düşük fiyatta olacağı konusunda anlaşma sağlıyor. Anlaşmadan dolayı oyun geliştiricisi ve yayıncılar diğer platformlarda fiyat koymak istediği zaman minimum Valve ile anlaştığı fiyatı koyabiliyor. Bu anlaşmadan dolayı oyuncular daha fazla fiyat ödüyor.

Dava, Valve’ın Birleşik Krallık rekabet yasasını ihlal ettiğini söylüyor. Amaç bu anlaşmaya son vermek ve mağdurlara paralarını geri iade etmek. Açılan bu dava 2 yıl önce Sony’e açılan dava ile çokca benzerlik taşıyor. Sony’e açılan davada ise kullanıcılardan yüzde 30 komisyon alarak kullanıcılara tasarruf sağlamadığı iddiası vardı.

Valve’ın bu dava ile nasıl başa çıkabileceği merak konusu. Steam oyuncuların sevgisini elde etmiş olsa da izlediği bu fiyat politikaları oldukça oyuncuların canını sıkıyor.

Daha fazla Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: